Events

Càtars del PyrenSud

 

 

 

 

 

 

 

Volta Càtar per terres catalanes.      Enllaç de Càtars del PyrenSud

Els Càtars del PyrenSud és una ruta circular pel nord de Catalunya, que uneix dos Santuaris; un, on comença el camí dels Bons Homes, El Santuari de la Mare de Deu de Queralt a la comarca del Berguedà i l’altre, el Santuari del Miracle a la comarca del Solsonès.

Aquesta ruta començant al Santuari de Queralt, ressegueix el Camí dels bons Homes per on venien a refugiar-se els Càtars després de fugir de les croades i l’ inquisició de la regió d’Arieg a France. Passa per les comarques del Berguedà, Solsonès i Alt Urgell units pel poble de Cardona al nord del Bages.

Seguint aquestes últimes petjades de fugida, descobrirem una ruta turística realment atractiva. El que veurem en realitat no és només un camí històric. Avui, el que trobarem és un paisatge grandiós i extraordinari amb una biodiversitat pròpia de l’altitud i la meridionalitat del sud dels Pirineus; uns camins acollidors enllaçant pobles de muntanya que ens evoquen la vida dels bons homes, anomenats també els autèntics Cristians. Podràs gaudir d’una elaborada gastronomia, esglésies romàniques , monestirs, carrers empedrats, castells… Tot i coneixent la riquesa de la seva història.

Dos modalitats,

A Peu : 176 km

o en Btt: 198 km

Més informació i inscripcions, aquí

Enllaç de Càtars del PyrenSud

Informació

Data: Unknown
Fi Data: Unknown
Idioma