Rutes Sílvia Rovira

  /  Sin categorizar   /  Posa un guia a la teva ruta! T’expliquem els avantatges!

Posa un guia a la teva ruta! T’expliquem els avantatges!

Hola bon home o bona dona!

Som l´equip de  guies del Camí dels Bons Homes, i ens agradaria explicar-te la importància de fer les travesses de muntanya sempre acompanyat per un guia titulat.

Els guies som una gran opció per fer sortides sense risc, ja que   posem tots els nostres recursos per garantir la teva seguretat a l’aire lliure ( consells, recomanacions, assegurances…)

Per mitjà d´un guia local, les rutes resulten més atractives i  et permetrem  descobrir racons privilegiats i persones autòctones a les quals és difícil accedir quan camines tu sol, gràcies al coneixement que tenim del territori i  a l’experiència d’acompanyar grups  i persones al llarg dels camins i corriols.

Al llarg del Camí dels Bons Homes pots fer  excursions més senzilles d’un sol  dia, en el qual  el/la  guia et permetrà  gaudir de forma relaxada de  l’entorn i t´aportarà  coneixements  del patrimoni que trobem dins la Ruta.

En les  rutes de llarg recorregut, com per exemple si fas tot  el  Camí dels Bons Homes, la seva participació és de vital importància pel bon desenvolupament de la sortida.

Guies cultural Montsegur

T’expliquem algunes coses de les que s’encarrega un guia  en una sortida :

  • Abans de sortir, el guia t’informa sobre el material i equipament a utilitzar durant la travessa (quantitat, qualitat, pes…),  planifica i té cura de tots els detalls previs
  • Fa el seguiment  preliminar del recorregut diari detectant els punts conflictius, les zones d’avituallament, les  fonts,,… i està sempre al cas de les  condicions climàtiques que ens podrien afectar la caminada durant el recorregut, i que inclús podrien podrien arribar a ser perilloses per a la nostra integritat
  • A més del guiatge i de la seguretat del grup, també tindrà un rol d’interpretador del territori, compartint els elements de  valor que anem trobant: la fauna i flora, la seva història, gastronomia, anècdotes i vivències que fan que les persones acompanyades puguin connectar amb el lloc d´una forma més intens.
  • Un bon guia sempre té present recorreguts alternatius i plans B  per si les condicions previstes inicialment  es compliquen.
  • També té els coneixements tècnics per tal de solucionar qualsevol incidència i és un recolzament tant físic com psíquic per superar les adversitats. Vetllarà pel  benestar de les persones a les que acompanya,  fent-les protagonistes, i compartint el seu coneixement.

 

Caminants a Roquefixada

En definitiva, un guia vetllarà per tu i es convertirà en un còmplice amb qui confiar plenament durant la  travessa, de manera  que et podràs  relaxar i  gaudir de la ruta amb  tots els teus sentits.

Ja veus tots els avantatges que pot suposar anar amb un guia a la muntanya i esperem que contemplis comptar amb els nostres serveis a la teva propera aventura!

Camí dels Bons Homes

 

Idioma